Huishoudboekje maken en bijhouden

Huishoudboekje maken en bijhouden is de beste manier om je financiële situatie weer onder controle te krijgen. Veel jongeren maken tegenwoordig schulden omdat ze niet goed op hun uitgaven letten. De meeste geven meer geld uit dan ze hebben.

Geld lenen

op-afbetalingOnder jongeren is geld lenen heel populair en over de gevolgen ervan denken ze niet na. Het is vaak niet een directe lening in vorm van geld maar indirect in vorm van krediet. Producten kopen op afbetaling is heel populair. Zo kopen veel jongeren dure merkkleding op afbetaling. Het is geld die ze eigenlijk niet hebben of kunnen missen. Zo maken ze dus ook schulden terwijl het met huishoudboekje maken en bijhouden voorkomen had kunnen worden.

Zien wat je hebt en wat je kunt missen

Door huishoudboekje maken en bijhouden kunnen jongeren een inzicht krijgen die ze niet hebben. Ze kunnen door huishoudboekje maken en bijhouden zien hoeveel geld ze hebben en hoeveel geld ze kunnen missen. Vaak denken ze van die 20 euro per maand of 8 euro per maand kunnen we wel missen als afbetaling. Dit blijkt vaak een grove overschatting en zo beginnen de schulden zich op te stapelen. Dit geld trouwens niet alleen voor jongeren maar ook voor heel wat volwassen consumenten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*