Symbool van liefde

Trouwringen zijn al eeuwen het symbool van liefde, dat tijdens de huwelijks ceremonie word uitgewisseld.

De ring

trouw ring vingerDe ring staat als symbool voor liefde, omdat het geen begin of einde heeft. De cirkel staat dan ook voor eeuwige liefde en trouw. De trouwring word al sinds de tijd van de Romeinen uitgewisseld en werd toen vooral van ijzer gemaakt, wat voor een sterke huwelijk stond. De ringel van edelsteen, zoals goud kwam pas veel later, dit was voornamelijk, omdat ijzer ringen roesten. De trouwringen, werden ook vaak in de familie doorgegeven.

Tegenwoordig worden trouwringen van veel verschillende edelstenen gemaakt, maar goud blijft toch veruit het populairste. Witgoud word tegenwoordig ook vaak gebruikt, zowel als trouwring als verlovingsring. Voor de verschillende soorten trouwringen, moet je even het assortiment trouwringen van Amexxi bekijken.

De linkerhand

Behalve de ring zelf, staat de ringvinger van de linkerhand vaak ook als symbool voor de liefde. De trouwring word dan ook vaak, om de ringvinger van de linkerhand gedragen. Veel mensen geloven namelijk, dat er een ader van de ringvinger van de linkerhand, naar het hart loopt. Het geloof is dat wanneer de trouwring, om die vinger gedragen word, je wederhelft altijd dicht bij je hart is.

Bekijk ook eens de onderstaande websites voor een trouwring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*